דיפלומטים ממדינות ערביות השתתפו באירוע לציון יובל לגירוש יהודי לוב

    איתי גדסי No Comments on דיפלומטים ממדינות ערביות השתתפו באירוע לציון יובל לגירוש יהודי לוב

    כנס מיוחד לציון יובל שנה לגירוש יהודי לוב התקיים ברודוס • השרה גמליאל: "כשאני רואה נציגות דיפלומטית מנהיגותית כה בכירה מלוב, עיראק ומצרים אני מתמלאת תקווה לכינון יחסי אמת בין העמים"

    השר קרא וחלק מהדיפלומטים שהשתתפו בכנס
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מאורע יוצא דופן נרשם בסוף השבוע האחרון בכינוס לציון 50 שנה לגירוש יהדות לוב שנערך ברודוס שביוון, שרים בממשלת ישראל השתתפו בכינוס יהודי לצד נציגות ממשלתית, דיפלומטית ומנהיגותית מלוב ועיראק, עמן לא היו לישראל יחסים דיפלומטיים מעולם.

    את המשלחת הישראלית הובילה השרה לשוויון חברתי ח"כ גילה גמליאל, בת לניצולת שואה מלוב, ועמה במשלחת הישראלית גם שר התקשורת איוב קרא, ח"כ חיליק בר אלוף במיל' יום טוב סמיה. בראש המשלחת הלובית עמד שר התקשורת והתרבות לשעבר של לוב עומאר אלג'וורי, אשר יתמודד בבחירות הקרובות לראשות ממשלת לוב. לצידו המנהיג היזידי וחבר הפרלמנט העיראקי ד"ר מיצרה דינאי ועוד משוררים, סופרים, אנשי רוח ועיתונאים בכירים מלוב ועיראק. בנוסף, השתתפו בכנס גם סגן שר הביטחון המצרי ד"ר האני מוחנה. למותר לציין, שבכנס השתתפו גם ראשי הארגונים של יהדות לוב, דיפלומטיים אירופאיים ועוד.

    השרה גמליאל אמרה: "תולדות יהודי לוב, כמו גם תולדותיהם של כלל יהודי ארצות ערב ואיראן, כמעט ולא סופרו ונלמדו עד לימינו אנו. עלינו החובה והאחריות להביא את מורשתם, סיפורם ותולדותיהם לתודעה הציבורית בארץ ובעולם. זו מחויבותנו כעם וכמדינה, להביא את הסיפור היהודי השלם. אנחנו זוכרים את הטוב והרע בתולדות היהודים בלוב. לא אשכח את סיפוריה של סבתי על שכניה המוסלמים שהגנו עליה ועל משפחתנו מפני פרעות, שוד וביזה".

    "אך יחד עם זאת, אל לנו לשכוח את הפורעים עצמם ובכלל את התקופות הקשות. וכמובן לא את נספי שואת ג'אדו, שאימי אחת מניצולותיה. אבל כשאני רואה נציגות דיפלומטית מנהיגותית כה בכירה מלוב, עיראק ומצרים אני מתמלאת תקווה לכינון יחסי אמת בין העמים. אני חושבת שיהדות לוב, כמו כלל היהודים יוצאי ארצות ערב, יכולים לשמש גשר לבניית יחסים של אמון בין ישראל למדינות ערב ולהבאת שלום אזורי".

    "עיקר יהדות לוב עלתה ארצה בשנות החמישים, אך האלפים הבודדים שנותרו במדינה הצפון אפריקאית גורשו לאחר מלחמת ששת הימים. בכנס, שביקש לציין חמישים שנה לגירוש יהדות לוב, התקיימו שורה ארוכה של דיונים ושולחנות עגולים במורשת יהדות לוב, במעשי הגירוש ובפולקלור ובמסורת של היהדות הלובית".



    0 תגובות